Forum

Forum dla wszystkich, gdzie każdy znajdzie coś dla siebie

Please or Zarejestruj się to create posts and topics.

Zakładanie firmy

Czy założenie działalności jednoosobowej jest trudne? Lepiej robić to on line czy w urzędzie? Jakie wymogi muszę spełnić by móc zarejestrować firmę przez internet?

MNie najwięcej czasu nie zajęło samo założenie działalności co zdecydowanie się na pewne i będące w moim zasięgu finansowym usługi księgowe Warszawa jak wiadomo nie jest przecież tania

Cytat z Gość data 27 stycznia, 2021, 10:20 pm

MNie najwięcej czasu nie zajęło samo założenie działalności co zdecydowanie się na pewne i będące w moim zasięgu finansowym usługi księgowe Warszawa jak wiadomo nie jest przecież tania

A jak w takim przypadku przy zakłądaniu firmy zdecydować o podatkach? Formy opodatkowania są przecież różne i dla mnie to czarna magia?

Moim zdaniem to powinna podpowiedzieć ci dobra księgowa. Zresztą ja właśnie na zagmatwane przepisy i chęć uchronienie się przed przypadkową wtopą za księgową zacząłem rozglądać się jeszcze przed złożeniem dokumentów do urzędu, a współpracę z biurem wliczałem jako koszt od samego początku, bo decydująca tu była odpowiedzialność biura rachunkowego i totalny spokój jaki to daje 

A co się bardziej opłaca przy JDG - kredyt czy leasing?

Tu też wiele zależy od tego czym się zajmujesz, jaką masz formę opodatkowania, ogólnie za to właśnie by rozwiązywać i takie dylematy odpowiada księgowość warszawa, tak ogólnie pisząc