Forum dla wszystkich, gdzie każdy znajdzie coś dla siebie
Zakładanie firmy
Cytat z Gość data 27 stycznia, 2021, 10:17 pmCzy założenie działalności jednoosobowej jest trudne? Lepiej robić to on line czy w urzędzie? Jakie wymogi muszę spełnić by móc zarejestrować firmę przez internet?
Czy założenie działalności jednoosobowej jest trudne? Lepiej robić to on line czy w urzędzie? Jakie wymogi muszę spełnić by móc zarejestrować firmę przez internet?
Cytat z Gość data 27 stycznia, 2021, 10:20 pmMNie najwięcej czasu nie zajęło samo założenie działalności co zdecydowanie się na pewne i będące w moim zasięgu finansowym usługi księgowe Warszawa jak wiadomo nie jest przecież tania
MNie najwięcej czasu nie zajęło samo założenie działalności co zdecydowanie się na pewne i będące w moim zasięgu finansowym usługi księgowe Warszawa jak wiadomo nie jest przecież tania
Cytat z Gość data 27 stycznia, 2021, 10:22 pmCytat z Gość data 27 stycznia, 2021, 10:20 pmMNie najwięcej czasu nie zajęło samo założenie działalności co zdecydowanie się na pewne i będące w moim zasięgu finansowym usługi księgowe Warszawa jak wiadomo nie jest przecież tania
A jak w takim przypadku przy zakłądaniu firmy zdecydować o podatkach? Formy opodatkowania są przecież różne i dla mnie to czarna magia?
Cytat z Gość data 27 stycznia, 2021, 10:20 pmMNie najwięcej czasu nie zajęło samo założenie działalności co zdecydowanie się na pewne i będące w moim zasięgu finansowym usługi księgowe Warszawa jak wiadomo nie jest przecież tania
A jak w takim przypadku przy zakłądaniu firmy zdecydować o podatkach? Formy opodatkowania są przecież różne i dla mnie to czarna magia?
Cytat z Gość data 27 stycznia, 2021, 10:34 pmMoim zdaniem to powinna podpowiedzieć ci dobra księgowa. Zresztą ja właśnie na zagmatwane przepisy i chęć uchronienie się przed przypadkową wtopą za księgową zacząłem rozglądać się jeszcze przed złożeniem dokumentów do urzędu, a współpracę z biurem wliczałem jako koszt od samego początku, bo decydująca tu była odpowiedzialność biura rachunkowego i totalny spokój jaki to daje
Moim zdaniem to powinna podpowiedzieć ci dobra księgowa. Zresztą ja właśnie na zagmatwane przepisy i chęć uchronienie się przed przypadkową wtopą za księgową zacząłem rozglądać się jeszcze przed złożeniem dokumentów do urzędu, a współpracę z biurem wliczałem jako koszt od samego początku, bo decydująca tu była odpowiedzialność biura rachunkowego i totalny spokój jaki to daje
Cytat z Gość data 27 stycznia, 2021, 10:40 pmA co się bardziej opłaca przy JDG - kredyt czy leasing?
A co się bardziej opłaca przy JDG - kredyt czy leasing?
Cytat z Gość data 27 stycznia, 2021, 10:45 pmTu też wiele zależy od tego czym się zajmujesz, jaką masz formę opodatkowania, ogólnie za to właśnie by rozwiązywać i takie dylematy odpowiada księgowość warszawa, tak ogólnie pisząc
Tu też wiele zależy od tego czym się zajmujesz, jaką masz formę opodatkowania, ogólnie za to właśnie by rozwiązywać i takie dylematy odpowiada księgowość warszawa, tak ogólnie pisząc